10 godina Hrvatske udruge doula!!

U 10 godina rada Udruge održale smo 12 obuka za doule, gotovo stotinu radionica Ljudska prava u porodu i podržale oko 600 žena u porodu. Sve to i još puno više u naših prvih 10!
Proslavite s nama uživo! Pripremile smo vam izložbu fotografija koje smo kroz 10 godina fotografirale na porodima. Fotografije prikazuju ono što doule vide – snagu i ranjivost majke koja se rađa.
Pripremile smo i dva predavanja, predavanje o boli iz dva ugla spojena u jedno predavanje u subotu 9.9. A u nedjelju 10.9. održavamo predavanje o traumi u porodu.
Biti će tu i mini radionica za trudnice, druženja i prepričavanja priča o našem putu.
 
9.9.2023.
11h – otvorenje izložbe Kroz oči doule
14h – predavanje Bezbolni porođaj: istina ili mit
18h – mini radionice za trudnice
 
10.9.2023.
10h – predavanje i rasprava Trauma u porodu
13h – ceremonijalni rezanje torte
16h – projekcija dokumentarnog filma Orgasmic birth
 
O predavanjima:
Bezbolni porođaj: istina ili mit
Razbijamo mitove i donosimo činjenice o farmakološkim i nefarmakološkim metodama olakšavanja boli na porodu! Jedan od najvećih strahova trudnica je taj hoće li se uspjeti i kako nositi s boli na porodu. Često se taj strah svodi na dvije opcije – epiduralna ili bol. Kakav je točno učinak epiduralne analgezije na porođajnu bol? Znači li porod bez epiduralne – bol, muku, pucanje i scene vrištanja iz filmova? Predavanje donosi pregled cijele lepeze opcija unutar i između ove dvije mogućnosti te odgovara na brojna pitanja.
Jeste li znali da je doživljaj boli subjektivan i da je u percepciji boli, osim tjelesnog stanja, važno i emocionalno stanje te informiranost rodilje? Na ovom predavanju imat ćete priliku čuti koje su farmakološke opcije, uz epiduralnu analgeziju, dostupne u našim rodilištima te koji su njihovi benefiti, rizici i posljedice. Informirajte se o fiziologiji poroda i hormonima te različitim položajima koji olakšavaju bol. Saznajte koje su jeftine, dostupne i učinkovite nefarmakološke metode i mjere udobnosti na porodu. Donesite odluke na porodu s kojima ćete biti osnažene i zadovoljne!
Predavači su: doula Antonia Erent Ondrušek CD(HUD) i dr. sc. Krešimir Reiner, dr. med. spec. anesteziologije
 
Trauma u porodu
Na ovom predavanju uranjamo u unutarnji svijet rodilje tokom poroda da bi mogli bolje razumijeti zašto su porođajne traume toliko česte. Kako pokušati neutralizirati potencijalno traumatsko porođajno iskustvo te da li je moguće razriješiti traume s poroda? I što doule primjećuju na porodima kod rodilja koje su preživjele seksualno zlostavljanje?
Sve to čuti ćete na poredavanju Trauma u porodu a nakon njega ćemo otvoriti raspravu na temu.
Predavačca: Anita Budak CD(HUD), certificirana porođajna doula i doula mentorica
 
MINI radionice za trudnice
Trudnice, dođite naučiti male trikove za porod i postpartum s našim doulama! Disanje, bolje pozicioniranje bebe za lakši porod, akupresurne točke i svašta još korisnog za sve vas koje isčekujete porod. Više o radionicama na: https://fb.me/e/4wqOgtgRK
 
Dokumentarni film Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret, Debra Pascali-Bonaro
 
Uđite u svijet neometanog poroda dok 11 parova dijeli svoja intimna osobna putovanja, suočavajući se sa svojim strahovima i krećući se kroz bol u ekstazu rađanja. Orgazmičko rađanje predstavlja najveći izazov našim kulturološkim mitovima.
Nagrađivani dokumentarac koji otkriva emocionalne, duhovne i fizičke visine koje se mogu postići rađanjem. Svjedočite intimnim iskustvima 11 žena i partnera.
 
Predavanja, projekcija i mini radionice su ograničene mjestom i potrebno je prijaviti se na prijavni obrazac: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSe2Ceuyoaj…/viewform…
 
Izložbu je moguće doći pogledati od 9.9. u 11h pa čitav tjedan u prostorijama Udruge.

Ovdje dodajte tekst naslova