Podržano u majčinstvo

Uz financijsku podršku Grada Zagreba krenule smo u izvedbu projekta PODRŽANO U MAJČINSTVO namijenjenog trudnicama od 30.tt na području Grada Zagreba.

Projekt PODRŽANO U MAJČINSTVO se bavi ženama kontinuirano u periodu od 30. tjedna trudnoće do 4-6 tjedana nakon poroda. Program započinjemo radionicom Ljudska prava u porodu gdje trudnice od 30. tt pa nadalje osnažujemo i educiramo o pravima u porodu.

Kada korisnice programa uđu u termin poroda (37.tt – 42.tt) naše članice koje su educirane za informativnu, emotivnu i fizičku podršku dežuraju za svaku od trudnica. Kada krene porod svakoj od njih pružaju online podršku kroz čitav tijek poroda. Pružaju im podršku u ranoj fazi poroda kada još nije vrijeme za odlazak u rodilište, sa disanjem i ohrabrivanjem dok su same u rodilištu, podršku sa komunikacijom prema medicinskom osoblju kada rodilje nisu sigurne što se događa. Koriste se videopozivi, pozivi i/ili poruke.

Nakon poroda korisnice programa dobivaju malu online zajednicu s ostalim korisnicama programa s kojima su se pripremale za porod i članicama doulama koje im pružaju podršku na svakodnevnoj bazi.
U slučaju potrebe za individualnom podrškom naše članice sa različitog spektra djelovanja i obrazovanja nude savjetovanja za dojenje, nošenje, baby handling ili za psihološku pomoć majkama.

Korisnice programa biti će uključene nakon svakog segmenta u evaluacijsku anketu te ćemo na kraju provedenog programa objaviti istraživanje na temelju provedenog programa i anketa.

Projekt će trajati do kraja travnja 2022. Predviđena je podrška za 15 rodilja.

Sve trudnice sa područja Grada Zagreba u periodu termina poroda od 15.1.2022.-15.3.2022. mogu se prijaviti na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdqwmDPDZuQfv2QczQRSOa8QbBRgSL-og9KM9j5vIxdm1viQ/viewform?usp=pp_url

Rodilje ćemo primati na projekt na način da popunjavamo ravnomjerno dežurstva za njihove porode. Što znači otprilike 5 rodilja mjesečno. Nakon prijave na obrazac javiti ćemo vam se sa daljnjim uputama.