Program Udruge

Građanska akcija “Ljudska prava u porodu” zamišljena je kao poticaj trudnicama da se ohrabre i traže veće slobode u rađaonama. Za početak akcije snimile smo 10 video klipova sa različitim korisnim informacijama o trudnoći, porodu i babinjama.
Osmislile smo besplatne radionice za trudnice na kojima razgovaramo o praksama u bolnicama i kako iskomunicirati sa osobljem bolnice svoje želje na porodu.
Za majke sa traumatičnim iskustvima poroda održavale smo grupe podrške pod vodstvom psihoterapeuta.

Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Radionicu Ljudska prava u porodu zbog velikog interesa održavamo i nakon završetka akcije jednom mjesečno u suradnji sa udrugom PUŽ.

Više o programu te video klipove možete vidjeti ovdje.

Uskoro više…

Kako će ona pamtiti ovo? – pitanje koje je od najveće važnosti douli koja ulazi na porod. S tim pitanjem kao doule živimo I takav pogled se prelije s vremenom I na sve sfere života doula. Gledajući svijet oko sebe kroz prizmu podrške odlučile smo pokrenuti podcast s tematikom ženskog iskustva. Gošće našeg podcasta biti će žene s zanimljivim osobnim pričama na temu poroda, trudnoće, partnerstva, majčinstva, rastave, prijateljstva, seksualnosti I još mnogo toga.

Podcast vodi naša doula Anita Budak I možete ga pratiti na našem YouTube kanalu Hrvatska udruga doula. Nove epizode izlaze ponedjeljkom.

More info coming soon…