Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Ana Ostojić

PORODNA DOULA


POSTPARTUM DOULA


Zovem se Ana. Po struci sam biolog, a teme vezane uz trudnoću, porod i male bebe su mi oduvijek bile vrlo drage… no tek kada sam postala majka i shvatila da će neka mala duša uz mene i od mene rasti i razvijati se, otvorio mi se potpuno novi, čaroban svijet! Danas sam ponosna majka dvaju krasnih dječaka koji za mene predstavljaju nepresušan izvor sreće, ali isto tako i svakodnevne izazove koji mi daju poticaj da zajedno s njima i dalje istražujem, učim nove stvari i proširujem vidike.

Tako sam zadnjih desetak godina pohađala različite edukacije i radionice na temu roditeljstva, majčinstva i odgoja djece, a 2016. godine završila i DONA International doula obuku te tako stekla nova znanja i vještine vezane uz kvalitetne pripreme za porod i tehnike olakšavanja trudova.

Želja mi je educirati žene o tome koliko je važno da same preuzmu kontrolu tijekom poroda, kao i osnažiti ih da osvijeste svoju unutarnju snagu koju svaka od njih posjeduje.

Veliku važnost pridajem postporođajnom razdoblju, kada pažnju treba posvetiti oporavku rodilje i stvoriti preduvjete za njeno upoznavanje i što bolje povezivanje s vlastitom bebom ali i sa samom sobom u novoj ulozi majke.

Velika sam zagovornica povezujućeg roditeljstva, dojenja na zahtjev, nošenja beba u nosiljci blizu maminog srca i jako me veseli kada prikupljena znanja i vlastito iskustvo mogu podijeliti s majkama i njihovim najmilijima.

Osjećam veliku radost kada mogu biti podrška majkama i njihovim partnerima, bilo kao izvor provjerenih informacija, topla riječ i ohrabrenje, rezerva snage ili tek tihi oslonac te mi je velika čast biti pozvana u njihov dom u danima babinja u vrijeme kada se rađa obitelj.


Ana je doula u treningu na putu prema certifikaciji.