Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Antonia Erent Ondrušek

PORODNA DOULA, CD(HUD) certificirana doula Hrvatske udruge doula


Hej, pripremaš se za porod i osjećaš da želiš nešto drugačije? Strah te boli ili intervencija na porodu? Ne znaš kada krenuti u rodilište? Na dobrom si mjestu.


Ja sam Antonia i podržat ću te tijekom trudnoće i poroda. Majka sam dvoje djece, a na svom drugom porodu uz sebe sam imala doulu koja mi je pružila podršku kakva mi je trebala. Kroz rad s doulom osvijestila sam da porod može biti predivno i transformativno iskustvo te sam poželjela biti podrška drugim ženama da se informiraju, osnaže, iscijele i porod preuzmu u svoje ruke.


Kako te mogu podržati?


Rado ću saslušati tvoju priču i odgovoriti ti na sva pitanja koja imaš o trudnoći, rodilištima i porodu, a zatim ćemo zajedno pronaći način na koji ću te najbolje podržati. Smatram da su porodi danas često nepotrebno medikalizirani te se rutinski koriste intervencije koje ponekad nanesu više štete nego koristi. Sve to dovelo je do toga da su se zaboravila stara korisna znanja i vještine, a žene su izgubile povjerenje u vlastito tijelo. Stoga ću te u pripremi za porod educirati o tim znanjima te pružiti fizičku i emocionalnu podršku.


U periodu kad postaje majka, ženska mudrost, nježnost i razumijevanje podržavaju ženu da sigurnije uđe u novo razdoblje života i da u njemu nađe priliku za rast. Iz zahvalnosti prema svim ženama koje su meni pomogle i podržavale me kroz život, ja želim pomoći drugima.


U radu me motiviraju ljubav, istraživanje unutrašnjih svjetova, života i zajedničkog iskustva kojeg u njemu dijelimo.


Veselim se upoznati te! 🙂


“Željela sam prvi dio poroda provesti u sigurnom okruženju svoga doma, uz potporu svoga voljenog partnera i moje doule, koja će svojom smirenošću, znanjem i emocionalnom i fizičkom podrškom pomoći da veći dio poroda provedem kod kuće i puna samopouzdanja stignem u bolnicu na izgon. Antonia mi je upravo to omogućila, pružajući mi fizičku podršku u vidu masaže kroz svaki trud, ohrabrujući me i prateći razmake između trudova smo ‘odabrali’ najidealnije vrijeme za odlazak u rodilište. Bilo mi je važno da moja doula bude uz mene u prvim trenutcima poroda, ali ona je bila tu za mene i prije samog poroda, kada sam trebala savjete i vodstvo oko prenesenog termina i komunikacije s bolnicom, savjete oko najboljih pozicija u porodu, ali i prvih dana postpartuma. Za svako pitanje i podršku, ona je tu.”


Andrea, Zagreb