Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Antonija Novak

PORODNA DOULA


Što je doula? Doula je nježan dodir u najosjetljivijem periodu žene. Doula je zagrljaj, ohrabrujući pogled i sigurnost. Doula je riječ podrške tati koji pada u nesvijest od stresa. Doula je joker-zovi dok pakiraš torbu za rodilište. Doula je maserka, tješilica, hrabrilica, oslonac.

Ja sam Antonija, ja sam doula.

Rođena sam 1994. godine u Zagrebu, a živim u Krapinskim Toplicama, nedaleko Zagreba.

U cijeli proces poroda zaljubila sam se još u srednjoj medicinskoj školi i znala da je to zvanje ono što me zove i šapuće mi na uho. No životni put me odveo na drugačije mjesto i završila sam studij predškolskog odgoja. Teme vezane uz trudnoću, porod i djecu su me oduvijek zanimale i krenula sam otkriti na koji bih način mogla spojiti ljubav i posao.

Završila sam temeljnu doula obuku koja je za mene bila potpuno transformativno iskustvo i u kojem sam se doista povezala sa tom ženskom stranom koju mi sve žene imamo u sebi i koja nam je potrebna za čudo koje donosi porod.

Za tebe ću biti ovdje na način koji želiš i koji ti je potreban, bit ću uz tebe prije, kroz i nakon poroda, odgovoriti ti na pitanja koja želiš znati i biti ti podrška u svakoj odluci koju doneseš.


“Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka nikad. Majka je nešto potpuno novo.” Rajneesh


Antonija je doula u treningu na putu prema certifikaciji.