Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Gioia Družetić

PORODNA DOULA


Ime mi je Gioia Družetić, rođena sam 02.02. 1961 godine u Puli. Majka sam triju predivnih kćeri, te imam divno sjećanje na moje porode koji su bili brzi i laki bez ikakvih intervencija.

Prije nekoliko godina sam sasvim slučajno čula za pojam doule te sam odmah pomislila kako je to divan i human poziv. Uvijek sam se divila svojim prijateljicama, primaljama, kako svoji posao obavljaju s ljubavlju te mi je to velika želja već dugih niz godina. Moja želja za tim, ostvarila se napokon u 8.mjesecu 2020.godine u Zagrebu. Završila sam obuku koju je vodila Reka Dezsi iz svjetske udruge DONA internacional.

Želja mi je da budem podrška i pomoć ženama kroz trudnoću, na porodu i za vrijeme babinja. Da budem tiha pratnja, a opet osoba koja će biti uz tebe kad me trebaš. Da te masiram, držim za ruku, budem psihička podrška, da te ohrabrim i govorim ti kako ti to možeš. Da zajedno prođemo kroz tijek poroda jer zajedno smo jače. Želim da se osjećaš ugodno i sigurno, te poštujem tvoje želje. Tu sam da ti dižem samopuzdanje, smirim eventualnu paniku i strah te pružam emocionalnu potporu. Da se zajedno pripremimo za tvoju najljepšu ulogu u životu. A to je biti Majka. Želim s tobom podjeliti sreću i zadovoljstvo, rođenje tvog djeteta.


Gioia je doula u treningu na putu prema certifikaciji.