Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Ivana Klement

PORODNA DOULA


POROĐAJNI EDUKATOR


Ja sam Ivana Klement. Živim u okolici Zagreba s mužem i dva već velika sina. Trudim se što više vremena provoditi u prirodi, okružena zelenilom. Volim sve što je nesputano, prirodno i iskonsko. Potraga za tim kvalitetama dovela me i do iskustva drugog poroda koji je bio prekrasan doživljaj koji me je zauvijek transformirao. Želim biti podrška drugim ženama kako bi i same mogle iskusiti ljepotu rađanja – iskustva koje nas duboko mijenja, priprema za ulogu majke i osnažuje za sve izazove koje pred nama stoje.


Budući da je porod proces kojim upravlja desna strana mozga – neverbalna, kreativna, instinktivna, trudim se u svom radu s trudnicama obraćati upravo tom dijelu.


Stoga, osim pružanja svih potrebnih znanstveno utemeljenih informacija, kod pripreme za porod koristim Birth art tehnike koje su istovremeno nježne i duboke te emotivno pripremaju za iskustvo poroda. Također, radim thai masažu koja odlično olakšava svakodnevne fizičke boljke vezane uz trudnoću te dovodi do opuštanja na svim razinama – fizičkoj, emotivnoj i energetskoj.


Završila sam DONA International obuku za doule, trening za voditeljicu trudničkih tečajeva, tečaj thai masaže za trudnice kod Noama Tyrolera, tečaj art terapije u radu s djecom i odraslima te Birthing from within Birth Art edukaciju.


Moja namjera je podržati ženu da se u porodu osjeća osnaženo, sigurno i poštovano, kako bi mogla zaploviti u prekrasno iskustvo poroda kakvo si sama priželjkuje.


Ivana je doula u treningu na putu prema certifikaciji.


“Ivanu sam upoznala na obuci za doulu i već nakon nekoliko razgovora promislila da upravo tako zamišljam osobu koju bih odabrala za svoju doulu. Izuzetno ugodna, neposredna, draga i pažljiva, a istovremeno nosi jednu žensku snagu i hrabrost koja inspirira da isto pronađem u sebi. Nakon nekoliko godina ponovno smo se susrele, pri čemu sam ja ovaj put bila u ulozi trudnice, a ona se otisnula na putovanje svog poziva kao doule. Susret koji smo imale dogodio se u pravi trenutak. Svojim nenametljivim vođenjem, toplinom i razumijevanjem, i iskrenom željom da me prati u mojoj priči i bude tu za mene, pomogla mi je da se podsjetim na povjerenje koje mogu imati u sebe i prirodu, koja je osmislila taj čaroban put rađanja djeteta i majke. Već jedan susret s njom me baš me napunio energijom, umirio, i istovremeno uzemljio i povezao. I kao trudnica, i kao stručnjak koji radi s ljudima, stvarno sam uživala u našoj seansi. Bila je divan slušač, istovremeno postavljajući duboka pitanja koje otvaraju nove prostore, i u konačnici vode prema novim uvidima. Sigurna sam da će mnogim ženama pomoći da u sebi pronađu ono što im je potrebno i bitno, kako bi im porod bio prekrasno iskustvo.”


                                                                                                           Martina Trboglav PodvoracMartina Trboglav Podvorac