Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Ivana Klement

PORODNA DOULA


POROĐAJNA EDUKATORICA


POSTPARTUM DOULA


CERTIFICIRANA INSTRUKTORICA MASAŽE ZA BEBE PREMA IAIM PROGRAMU


Ja sam Ivana Klement. Živim u okolici Zagreba s mužem i dva već velika sina. Trudim se što više vremena provoditi u prirodi, okružena zelenilom. Volim sve što je nesputano, prirodno i iskonsko. Potraga za tim kvalitetama dovela me i do iskustva drugog poroda koji je bio prekrasan doživljaj koji me je zauvijek transformirao. Želim biti podrška drugim ženama kako bi i same mogle iskusiti ljepotu rađanja – iskustva koje nas duboko mijenja, priprema za ulogu majke i osnažuje za sve izazove koje pred nama stoje.


U svojem malom centru Inana u okolici Zagreba bavim se tradicionalnom tajlandskom masažom i drevnim tehnikama u masaži abdomena te podrškom trudnicama i majkama te cijelim obiteljima kroz trudnoću, porod i nakon poroda kao doula, porodna edukatorica i voditeljica tečajeva masaže za bebe prema IAIM programu.


Budući da je porod proces kojim upravlja desna strana mozga – neverbalna, kreativna, instinktivna, trudim se u svom radu s trudnicama obraćati upravo tom dijelu. Stoga, osim pružanja svih potrebnih znanstveno utemeljenih informacija, kod pripreme za porod koristim Birth art tehnike koje su istovremeno nježne i duboke te emotivno pripremaju za iskustvo poroda. Također, smatram da je za porod važno i pripremiti tijelo pa u svojem radu koristim tehnike biomehanike poroda te trudnice i parove obučavam položajima i tehnikama za lakšu trudnoću i porod, a u mojem centru možete i uživati u tajlandskoj masaži za trudnice.


Moja namjera je podržati ženu da se u porodu osjeća osnaženo, sigurno i poštovano, kako bi mogla zaploviti u iskustvo poroda kakvo si sama priželjkuje.


 


Ivana je doula u treningu na putu prema certifikaciji.


“Ivanu sam upoznala na obuci za doulu i već nakon nekoliko razgovora promislila da upravo tako zamišljam osobu koju bih odabrala za svoju doulu. Izuzetno ugodna, neposredna, draga i pažljiva, a istovremeno nosi jednu žensku snagu i hrabrost koja inspirira da isto pronađem u sebi. Nakon nekoliko godina ponovno smo se susrele, pri čemu sam ja ovaj put bila u ulozi trudnice, a ona se otisnula na putovanje svog poziva kao doule. Susret koji smo imale dogodio se u pravi trenutak. Svojim nenametljivim vođenjem, toplinom i razumijevanjem, i iskrenom željom da me prati u mojoj priči i bude tu za mene, pomogla mi je da se podsjetim na povjerenje koje mogu imati u sebe i prirodu, koja je osmislila taj čaroban put rađanja djeteta i majke. Već jedan susret s njom me baš me napunio energijom, umirio, i istovremeno uzemljio i povezao. I kao trudnica, i kao stručnjak koji radi s ljudima, stvarno sam uživala u našoj seansi. Bila je divan slušač, istovremeno postavljajući duboka pitanja koje otvaraju nove prostore, i u konačnici vode prema novim uvidima. Sigurna sam da će mnogim ženama pomoći da u sebi pronađu ono što im je potrebno i bitno, kako bi im porod bio prekrasno iskustvo.”


                                                                                                           Martina Trboglav PodvoracMartina Trboglav Podvorac