Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Ivana Lacko

PORODNA DOULA


POSTPARTUM DOULA


Zovem se Ivana.

Sretna sam žena i majka dvojice dječaka Mateja i Karla. Zahvaljujući njima poklonjen mi je uvid u to što i kako bebe doživljavaju prve mjesece i koliko je istinita izreka „Sretna mama sretna beba“.

Kad sam rodila svog prvog sina 2005. shvatila sam da je majčinstvo prirodan i prelijep proces, ali da ga nijedna žena ne bi trebala prolaziti bez podrške. Prolazeći kroz dvije trudnoće, dva poroda i postpartuma naučila sam mnoge praktične stvari vezane uz prehranu majke, dojenje, njegu novorođenčeta.

Kao tvoja Doula biti ću ti podrška i pomoć kroz trudnoću, na porodu i za vrijeme babinja. Želim da se osjećaš ugodno, sigurno i podržano poštujući tvoje želje. Želim ti biti podrška da shvatiš koliko si jedinstvena i snažna. S tobom ću disati, opuštati se, olakšavati bol u trudu, pružiti emotivnu, psihičku i fizičku podršku. Svojim znanjem, vještinama i iskustvom biti ću potpora tebi i tvom partneru.

Niti na jedan način neću zamijeniti bolničko osoblje. Dobiti ćeš pažnju, dodir, riječ podrške i zagrljaj; sve što je potrebno kako bi tvoje iskustvo bilo osnažujuće.

Završila sam obuku za doule DONA international i Paramana Doula Course. Certificirana sam postpartum doula Newborn Mothers Collective i Newborn Mothers Collective profesionalna podrška za dojenje.

Kakav god porod izabrala, ja ću te podržati i biti uz tebe. Pomoći ću ti da se nosiš sa boli i uputiti te na koji način da postaviš pitanja liječnicima, kako bi komunikacija bila što ugodnija, a tvoje iskustvo rađanja što pozitivnije. Pozitivno iskustvo ne znači nužno da je porod bio vaginalan, bezbolan ili bez intervencija, već da si ti u konačnici zadovoljna svojim odlukama.

Pružiti ću ti emocionalnu potporu i biti uz tebe tijekom trudnoće, samog porođaja i nakon poroda. Važno je da znaš da je netko uz tebe, za tebe i bebu koja dolazi u tom čudesnom događaju kada se rađaju dvije nove osobe; beba i ti kao majka.

Veselim se susretu s tobom!


 


Ivana je doula u treningu na putu prema certifikaciji.