Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Ivanka Leko

PORODNA DOULA CD(HUD) certificirana porodna doula Hrvatske udruge doula


POSTPARTUM DOULA


Moje ime je Ivanka Leko i uživam biti žena u svakoj svojoj ulozi. Majka sam trojice sinova. Upravo rađanjem djece, te tijekom razdoblja dojenja u meni se potpuno neočekivano i intenzivno budi interes i oduševljenje načinom funkcioniranja žene kao cjelovitog bića na tjelesnom, emotivnom i duhovnom planu. Posebno me zanima ženin ulazak u majčinstvo – prekretnicu njezina života od koje svijet počinje gledati drugim očima.


Za pojam i ulogu doule znala sam mnogo ranije, ali je u to vrijeme za hrvatske uvjete bila daleka budućnost. Napokon 2018. pohađam edukaciju za doule pri Dona Internatinal, te svoje znanje, vještine, životno iskustvo i cijelu sebe odlučujem staviti na raspolaganje ženama na putu u majčinstvo.


Moja osobna misija kroz ulogu doule je kvalitetnim i znanstveno dokazanim informacijama uliti majci pouzdanje u funkcionalnost vlastitog tijela, bezrezervno biti uz majku fizički i emocionalno poštujući njezine odluke. Iz vlastitog iskustva mogu posvjedočiti velikim dobrobitima duhovne priprave za porođaj i majčinstvo, te u svoj rad uključujem promicanje iste.


Imam veliko iskustvo u dojenju (4,5g, 3g – tandem dojenje, 1,5g+), te mogu biti od velike pomoći pri početnim nesigurnostima majke. Budući da je dojenje daleko kompleksniji pojam od pukog načina prehrane djeteta, te može pružiti velike i kratkoročne i dugoročne blagodati i za majku i za dijete, njegova sam strastvena zagovornica, ali spremna poštovati svaku informiranu odluku majke.


Biti podrška ženi na putu u (novo) majčinstvo, pratiti cijelu obitelj na tom putu za mene je velika čast i zadovoljstvo!