Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Marina Jakić

POSTPARTUM DOULA


PORODNA DOULA


Želja da postanem doula došla je spontano. Sam pojam i značenje doule sam tek nedavno upoznala, a osjećaji koje vežem uz taj poziv čučali su dugo u meni, pa se uz spoznaju dogodio a-ha efekt i otkrila sam svoj dugo traženi smisao. Kad sam rodila svog prvog sina 2015. shvatila sam da je majčinstvo prirodan i prelijep proces, ali da ga nijedna žena ne bi trebala prolaziti bez podrške. Naučila sam da je važno slušati majčinski instinkt, ali da ga treba i njegovati. Često žene nisu svjesne vlastite snage, ljepote i slobode. Potreban im je ženski krug ili barem ruka koja ih vodi ka osvještenju.

Prolazeći kroz dvije trudnoće, poroda i postpartuma naučila sam mnoge praktične stvari vezane uz prehranu majke, dojenje, njegu novorođenčeta i babyhandling općenito. Imam iskustva s nošenjem (babywearingom) i platnenim pelenama. Podržavam povezujuće roditeljstvo i radim na sebi u tom smjeru svakodnevno.

Završila sam Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet i edukaciju iz Montessori pedagogije, čije sam principe često koristila u svom radu i u odgoju vlastite djece.

Rođena sam 1983. u Splitu, odrasla u Puli i završila fakultet u Zagrebu u kojem danas živim. Majka sam dva predivna dječaka. 2020. sam završila obuku za doule u DONA international. Radujem se dijeliti s vama najvažnije trenutke u trudnoći, porodu i postpartumu.


Marina je doula u treningu na putu prema certifikaciji.