Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Mia Drokan

PORODNA DOULA CD(HUD) certificirana porodna doula Hrvatske udruge doula


Ime mi je Mia Drokan, rođena sam u Zagrebu, a trenutno živim u Križevcima. Majka sam jedne predivne djevojčice Julije i dječaka Donata.


U svoj prvi porod ušla sam kao totalni laik. Nisam čitala knjige, pohađala tečajeve, istraživala članke i slično jer „Žene rađaju, to je jednostavno tako, što se može dogoditi, u bolnici će mi sve objasniti“. Imala sam klasični porod sa rutinskim intervencijama za koje sam kasnije saznala da nisu bile potrebne. Tek nakon što sam držala kćer u rukama sam shvatila kroz što smo mi to prošle i što je moje tijelo upravo napravilo. Tek nakon poroda sam shvatila koliko je žensko tijelo predivan, fascinantan i fantastičan mehanizam! Tada sam krenula istraživati i slučajno naletila na Doule.


Divne žene koje su također shvatile upravo to što i ja, žene i njihovo tijelo su zakon! Tako sam se odlučila na ovaj prekrasan put da postanem Doula. Prošla sam DONA International obuku za doule u 6. mjesecu 2020. godine. Iskustvo je bilo toliko predivno da sam odlučila postati članica Hrvatske udruge doula.


Za mene biti Doula znači biti podrška, biti oslonac, učiti žene ali i sa njima jer ni jedan porod i niti jedna žena nisu iste. Želim što više žena naučiti o našem tijelu i koliko je prekrasno osmišljeno i kako perfektno funkcionira.


Radujem se početku ovog divnog putovanja i jedva čekam prve klijentice koje će mi pomoći u doula karijeri koliko i ja njima u trudnoći, porodu i babinju! Drage žene, zajedno smo u ovome i to me beskrajno veseli!