Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Sanda Burić

PORODNA DOULA


Moje ime je Sanda.

Sretna sam žena, majka dvoje djece, učiteljica zenyoge, terapeutkinja tajlandske masaže i doula.


Uživala sam u obje trudnoće i imala lijepe, osnažujuće porode. Jedan u bolnici, drugi kod kuće.

Za takva iskustva velikim dijelom zaslužno je dugogodišnje prakticiranje zenyoge i chan meditacije, ali i topla podrška doule.


Zašto baš zenyoga i chan meditacija?

Jer zenyoga sadrži meditativnu komponentu okretanjem pažnje unutra, opuštanjem u mirovanju i kretanju, osvještavanjem daha i njegovim usklađivanjem s pokretom.

Chan meditacija, jer metodom praćenja daha i opuštanja raspršen um postaje miran i jasan.

Zašto baš doula?

Jer je bila uz mene u onim osjetljivim trenucima kad mi je trebala podrška iskusne majke – riječima, osmijehom, pogledom, dodirom, toplom, podržavajućom energijom.


Nakon prvog poroda moj put podrške trudnicama prirodno se otvorio kroz satove prenatal yoge, a nakon drugog poroda taj se put prirodno proširio edukacijom za doulu pri školi DONA International.

Podršku trudnicama u Yoga centru Sadhana upotpunjujem tretmanima opuštajuće tajlandske masaže, a nakon poroda iscjeljujućim masažama abdomena.


Trudnoću vidim kao blagoslov, a porod kao jedinstveno, intimno i transformirajuće iskustvo.

U radu s trudnicama nastojim ih inspirirati da se opuštaju, da osluškuju svoje tijelo, bebu, da vjeruju onome što čuju, da vjeruju prirodnoj snazi poroda i da se, na koncu, odvaže prepustiti.


Ako će moja energija pridonijeti da se rodilja na porodu osjeća sigurno, opušteno i podržano bit će mi blagoslov da je pratim i na porodu.


Sanda je doula u treningu na putu prema certifikaciji.