Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Tatjana Bračanov

PORODNA DOULA 


Od 2019. godine, članica sam Hrvatske udruge doula pri kojoj završavam edukaciju za doule. Trenutno sam jedina doula (u treningu) na području Šibensko kninske županije.

Certificirana sam učiteljica zenyoge koja se temelji na načelima chana (zena) koju prakticiram od 2007.godine, a yogu za trudnice u Šibeniku vodim sedam godina. Na satovima namijenjenih trudnicama primjenjujem model cjelovitosti dovođenja tijela, daha i uma u red kroz nježan sustav vježbanja.

Meki i udobni položaji, vježbe disanja, vježbe prisutnosti, elementi masaže, nježni su i moćni alati koje sam utkala u rad s trudnicama. Radosna i opuštena trudnoća misao je vodilja koju slijedim u svom pristupu budućim majkama.

Ono što ćemo osvijestiti na tvom putovanju kroz trudnoću je snaga koju oduvijek imaš za rađanje. Percepciju straha mijenjat ćemo fokusirajući se na inteligenciju koju tijelo posjeduje za rađanje, a rađanje kao beskrajnog vremena patnje i boli demistificirat ćemo jasnom terminologijom potkrijepljenom znanstvenim činjenicama.

Kako bi opušteno i s radošću prihvatila nezaustavljive promjene kroz koje prolaziš na svim razinama tijekom trudnoće, pružam ti podršku i opuštajućim drevnim tehnikama thai masaže, a povremeno organiziram i zanimljive radionice za trudnice.

Osim dogovorenih susreta, tvoja sam doula podrška od punog 37-og do 42-og tjedna trudnoće, svaki dan, putem poruka i poziva kad god zatrebaš. Na porodu sam s tobom koliko god porod raje.

Zašto sam odlučila postati doula? Zato što posao biramo, a poziv bira nas.

Fun facts:

Većinu dana hodam bosonoga, no dio slobodnog vremena provodim u planinarskim cipelama. U njima sam tako 2019. podine propješačila Bijelu liniju Via Dinarice. To je 1300 km dug planinarski put koja se pruža od Slovenije do Albanije i spaja više od 170 planinskih vrhova Dinarida. Tako sam postala prva thru hikerica iz Hrvatske koja je ovaj long distance hiking trail propješačila u komadu, sama i bez logističke potpore. Mama sam i dvostruka baka.


 


Tatjana je doula u treningu na putu prema certifikaciji.