Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Vanda Kabalin

PORODNA DOULA


POSTPARTUM DOULA


POROĐAJNA EDUKATORICA


Ja sam Vanda iz Rijeke, krajobrazna arhitektica te mama 4 djece. Za vrijeme svojih porodiljnih dopusta, počela sam se baviti prenatalnom i postpartum potporom ženama u svojoj okolini, prvo neformalno, a od 2019. ta je strast prerasla u dosljednu edukaciju i stručnu podršku.

Krenula sam sa Erasmus+ pripremom za prenatalne edukatore, gdje sam upoznala brojne inspirativne kolegice i tim tragom nastavila temeljnu obuku za doulu Balkan Association of Birth Workers. Zbog ogromnog deficita potpore u postpartumu i dojenju u Rijeci i okolici, završavam kolegij ‘Dojenje’ kod australskog Newborn Mothers kolektiva. Odnedavno sam članica Hrvatske udruge doula gdje nastavljam edukaciju i certifikaciju. Kao važne bih izdvojila još i seminare Biomechanics for Birth, Spinning babies i edukaciju za stručnjake u radu s očevima.

Ono što me pokreće i inspirira u pozivu doule je snaga i ranjivost žene koja rađa i donosi novi život na svijet, a istovremeno doživljava veliku transformaciju u majku. Vjerujem da taj proces treba podržati na sve moguće načine, jer je temelj sretne obitelji, zajednice i cijelog svijeta.

Tu sam za tebe kad krećeš na to veliko putovanje.


 


Vanda je doula u treningu na putu prema certifikaciji.